Mistress (zn.)
1. Een vrouw die macht, autoriteit heeft
2. Een vrouw die meesterschap heeft bereikt in een bepaald domein
3. Een vrouw die de geheime minnares is van een (getrouwd) persoon

Persian-Asian dishes, complimented with wines, sake & soju

The Mistress brengt Perzische en (Zuidoost) Aziatische gerechten bij elkaar in een gezellig boutique restaurant in het centrum van Gent. Onze kleine maar vaak wisselende wijn- en sakekaart sluit perfect aan bij de smaken en ingrediënten van de gerechten.

Meet Chef Sami Hashemi

Sami werd geboren met de Iraanse soeplepel in de mond. Op haar achttiende verhuisde ze naar België. In Iran is iedereen eigenlijk een beetje een chef. Eten is overal aanwezig in het land. Iedereen heeft er zijn eigen culinaire idee hoe je lam moet klaarmaken, hoe je kebab moet grillen en hoe je groenten dient te stoven. Eten in Iran is een culturele onderneming. Eten is deel van Irans DNA.

Je kunt het meisje wel uit Iran halen, maar Iran nooit uit het meisje. Chef Sami is een doorgewinterde reiziger, niet alleen naar haar geboorteland Iran, maar ook naar Japan, Korea, de Filippijnen, Thailand, Myanmar, Singapore, Hong Kong, Taiwan, Cambodja en Vietnam. Dat laatste land heeft een speciaal plekje in haar hart. Ze woonde er ongeveer twee jaar en begon er haar eigen restaurant, het allereerste Iraanse restaurant in het Zuidoost- Aziatische land.

Bij The Mistress is niets wat het lijkt.

M

E

N

U

The Mistress biedt een geheel eigen keuken aan: fusion tussen de Perzische en de Zuidoost-
Aziatische keukens in een gezellig boutique restaurant in het centrum van Gent.

Vaak verwerken we subtiel Iraanse kruiden in onze Aziatische gerechtjes. Dat geeft telkens een
culinaire twist die werkt. Onze kleine maar vaak wisselende wijn- en sakekaart sluit perfect
aan bij de smaken en ingrediënten van de gerechten. De missie van The Mistress is dat haar gasten zich op reis moeten voelen.

CONTACT

Dinsdag – Zaterdag: 18- 22u
Zondag – Maandag : Gesloten

Baudelostraat 37
9000 GENT
+32 488 91 11 33